Jesteś tutaj: smakoszanka.pl > Kuchnia > Kurczak ze sklepu

Kurczak ze sklepu

Zdecydowana większość z nas, żyjąc w miastach, a nawet w niewielkich miasteczkach i wsiach postanawia zaopatrywać się we wszelkiego rodzaju produkty w supermarketach. Już dawno odeszliśmy od hodowania zwierząt na własną ręką. Jednak była to gwarancja spożywania wysokiej jakości mięsa, gdyż hodowane na wolnym wybiegu zwierzęta nie miały styczności z wszechobecnymi dziś chemikaliami, a ich pasza była wysokiej jakości. Jednak kupując zwyczajne, powszechnie dostępne mięso, nie mamy pewności, co do jego jakości. W szczególności, gdy decydujemy się na zakup kurczaka sprzedawanego na kilogramy, leżącego w ladzie. Zdecydowanie lepszym wyborem będzie mięso pakowane próżniowo, z oznaczeniem jego jakości. Jest to gwarancja na to, że w spożywanej przez nas potrawie nie znajdziemy niepożądanych składników, które niekorzystnie wpływają na nasz organizm. W końcu już niejednokrotnie mogliśmy słyszeć o możliwości dodawania antybiotyków do pasz dla kurczaków.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.