Jesteś tutaj: smakoszanka.pl > Dieta > Płatki owsiane

Płatki owsiane

Płatki owsiane to dla wielu z nas smutne wspomnienie z dzieciństwa. Niejednokrotnie kojarzone są z papką, która nie miała zbyt wyrazistego smaku, a rodzice mimo to próbowali nas nią karmić. Płatki owsiane nie wywołują dobrych wspomnień, jednak są fantastyczną propozycją śniadaniową. Gwarantują nam energię na cały poranek, a co więcej, są źródłem cennego błonnika. Można przyrządzić je zarówno na ciepło, jak i na zimno. Moim numerem jeden są płatki owsiane z dodatkiem owoców, cynamonu i orzechów przyrządzone na zimno. Odpowiednią ilość płatków należy wsypać do naczynia, zalać mlekiem, dodać łyżkę bądź dwie jogurtu naturalnego, a następnie dodać cynamon. Całość zakręcić i odstawić do lodówki. Rano możemy cieszyć się gotowym śniadaniem, do którego dobrze jest dodać owoców, które zagwarantują nam naturalną słodycz. Nie należy stronić również od orzechów bądź migdałów, które doskonale wkomponują się w to zestawienie.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.