Jesteś tutaj: smakoszanka.pl > Kuchnia > Pojemniki do mrożenia

Pojemniki do mrożenia

Choć mrożenie wydaje się bardzo proste to w rzeczywistości, podczas wykonywania tej czynności, popełniamy naprawdę dużo błędów. Najczęstszym jest mrożenie potraw w nieodpowiednich opakowaniach. Bardzo często używamy do tego celu zwyczajnych woreczków foliowych, na których roi się od bakterii. Niejednokrotnie zdarza nam się wykorzystywać styropianowe pojemniki, które wcześniej przeznaczone były do przechowywania ciepłego dania. Niemniejszą popularnością cieszą się zwyczajne opakowania po lodach. Choć stosowane przez nas rozwiązania są wygodne i ekologiczne, to warto do mrożenia używać specjalnych pojemników. Pozwolą nam one na oddzielnie poszczególnych aromatów dań od siebie, a także zachowanie wysokiego stopnia higieny. Używanie nieodpowiednich pojemników, na których nie zaznaczono, że nadają się do używania w niskich temperaturach, może skutkować późniejszymi problemami zdrowotnymi.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.